Over Hendrik Jan Dekker

Op mijn 15de kreeg ik een ernstig ongeluk met de fiets. Waarna mijn leven aan een zijden draad heeft gehangen. Ogenschijnlijk ben ik daar goed doorheen gerold. Achteraf gezien heeft dat ongeluk een groot deel van mijn leven bepaald.

Paniekaanvallen
Drie jaar na het ongeluk werd ik geplaagd door paniekaanvallen, die uit het niets leken op te komen. Artsen wisten in eerste instantie niets beters dan valium (temazepam) voor te schrijven om het beheersbaar te houden. Hierdoor nam de kwaliteit van mijn leven dermate af, dat ik daar snel mee ben gestopt.

Daarna begon een ware lijdensweg aan therapieën en experimenten met medicatie. Niets leek blijvend te helpen, mede waardoor ik zelfs opgenomen geweest ben in een psycho-sociaal herstellingsoord. Ook dat bracht geen blijvend resultaat maar wel een stuk verlichting. Het bracht mij ook een ommezwaai in mijn denk- en belevingswereld.

Des tijds ontstond het verlangen om met mensen te willen werken. En de overtuiging dat ik er zelf blijkbaar achter moest zien te komen hoe ik mijn aanvallen de baas zou kunnen worden.

Mijn eigen weg
Ik ben eerst Psycho-sociaal werk gaan studeren en vervolgens allerlei coachings- en therapie gerichte studies. O.a. De Driejarige Phoenix opleiding, NLP Master, Psychotherapie, Transactionele Analyse, Systemisch werk en een uitgebreide studie van het Enneagram, zowel van Helen Palmer als van Riso & Hudson en het werk van David en Katherine Fauvre. Tenslotte ook EMDR en Brainmanagement.

Tijdens deze laatste studies werd duidelijk dat een mogelijk geblokkeerd trauma ten grondslag kon liggen aan mijn paniekaanvallen. Hoewel deze in de loop der jaren beheersbaarder werden, bleef het onvoorspelbare van hun ‘voorkomen’ mij achtervolgen. Door mijn vele studies natuurlijk steeds beter geleerd hoe er mee om te gaan, maar nooit echt weg.

Door een combi van energetisch lichaamswerk en EMDR werd duidelijk dat het fietsongeluk een geblokkeerd traumadeel had veroorzaakt. Ik was al die tijd een stukje van de film kwijt geweest, welke in dit werk langzaam terugkwam. Toen de film weer “compleet’ was, verdwenen de symptomen!

Mijn angst de baas en relatietherapie
In het begin van deze periode startte ik ook mijn eigen praktijk, waarin ik mij in het bijzonder bezig houd met angst gerelateerde klachten en daarnaast met relatietherapie. Deze, wellicht wat vreemde, combi komt voort uit mijn ervaringen in mijn eigen relaties en de effecten daarop van mijn paniekstoornis. Hier heb ik een aparte studie aan geweid, zodat ik kan werken met diepgaande veranderingsprocessen binnen relaties. Of dat nu gaat om partnerrelaties of werk gerelateerd. Door samenwerking met een vrouwelijke collega kunnen we ook partner-relatietherapie met z’n vieren aanbieden.

De paniekstoornis is na meer dan 40 jaar voorbij, de gevoeligheid blijft wel. Graag help ik je, wat je klacht ook is, met mijn ervaring, kennis en inzichten.

Maak een afspraak bij mij
Heb je vragen? Wil je meer weten of en hoe ik je kan gaan helpen? Bel mij of vul mijn contactformulier in als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag verder in mijn praktijk.